Soyunuza ve Paranıza Dikkat: Gazeteci Ufuk Bulut“un Yakın Akrabası Dolandırdı!

Haber Merkezi

 Soyunuza ve Paranıza Dikkat: Gazeteci Ufuk Bulut'un Yakın Akrabası Dolandırdı!
Eklenme Tarihi: 2023-08-14 14:26:54

"Güvendiği Yakınına Düşen Tuzağın Hikayesi: Gazeteci Ufuk Bulut“un Dolandırılma Dramı"

Basın camiasının tanınmış isimlerinden Gazeteci Yazar Ufuk Bulut, son zamanlarda yakın akrabası tarafından dolandırıldı. Bulut“a yaşanan bu olayla ilgili sorular yönelttik. Ufuk Bulut, dolandırılan kişiyi tanıyıp tanımadığını sorduğumuzda, dolandırıcı olarak ortaya çıkan kişinin ablasının damadı olan Murat Şeker olduğunu ifşa etti. Bulut, Murat Şeker“i aile içi toplantılardan tanıdığını belirtti.

Murat Şeker“in Ufuk Bulut“tan ne amaçla para talep ettiğini öğrendik. Şeker, "Dayı Store" adlı bir perde imalat işi kuracağını ve ciddi bir pazarı olduğunu iddia ederek Bulut“tan maddi destek istedi. Başlangıçta aile üyeleriyle pek fazla iletişimi olmadığı için tereddütlü yaklaşan Bulut, ailesinin Şeker“e destek çıkmasını dikkate alarak birikimlerini kendisine verdi.

Bulut“a parayı vermesinin ardından, Murat Şeker“in iş kurup kurmadığını sorduğumuzda, Bulut“un işlerin ve borç ödeme planının takibi amacıyla Şeker“i eve davet ettiği ortaya çıktı. Ancak Şeker, alacaklarını zamanında ödeyemediğini ve ailesinin de onu sorgulamaya başlamasıyla birçok insanı dolandırdığını öğrendiğimiz anlatıldı. Ümraniye“de bulunan bir dairenin satılarak paraların ödeneceği sözünün de yalan olduğunu fark eden Bulut, Şeker“in dolandırıcı bir yaşam sürdüğünü anladı.

 Soyunuza ve Paranıza Dikkat: Gazeteci Ufuk Bulut“un Yakın Akrabası Dolandırdı!

Bulut“a, aile bireylerinin uyarıp uyarımadığını sorduğumuzda, herhangi bir uyarı olmadığını ve geniş bir araştırma yapmadığını itiraf etti. Şeker ile tanışmasının, yeğeni Sevil Şeker“in bankadaki müşterilerin paralarını zimmetine geçirerek cezaevinde yattığı dönemde olduğunu öğrendik. Ufuk Bulut, bu dolandırıcılık konularından haberdar olmadığı için dolandırıcı Murat Şeker ile temas kurduğunu belirtti.

Dolandırıcılığın ardındaki sebepleri sorgularken, Bulut, yeğeni Sevil Şeker“in de Murat Şeker“in etkisi altında banka müşterilerinin paralarını zimmetine geçirerek dolandırıcılık yaptığını öğrendiğini paylaştı.

Murat Şeker“in ne tür teminatlar verdiği sorulduğunda, Ufuk Bulut, Şeker“in malvarlığının olmadığını, teminat senetlerinin de işe yaramadığını ve getirdiği kefil kişilerin kendisinden daha beter dolandırıcılar olduğunu öğrenince bu tür teminatlara güvenmenin mümkün olmadığını belirtti.

Son olarak, dolandırıcılık hikayesinin ardından Bulut“un uyarılarına değindik. Ufuk Bulut, aile içi para işlemlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, yakınlarla para alışverişi yaparken iyi düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Ufuk Bulut, meslektaşı olarak Ufuk Bulut“a teşekkür etti ve dayısının kendisine destek olduğu zor dönemlerde yanında olduğunu belirtti. Ayrıca, Ufuk Bulut“un Bağımsız Gazeteciler Birliği başkanı olarak meslektaşlarını koruduğunu ve kolladığını aktardı.

Bu trajik olay, aile içi dolandırıcılığın ne kadar karmaşık ve üzücü sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.

Son Haberler