Ataşehiir Aşkımız Biz Hizmet İçin Varız...

Ataşehiir Aşkımız Biz Hizmet İçin Varız...
Eklenme Tarihi: 2016-01-12 00:39:18

Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Haydar Güneş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi“nin CHP“li olan Ataşehir Belediyesi“ne halkın gözünde itibar kaybettirmek için imar planlarını bilerek geciktirdiğini ve bu yolla Ataşehirli“leri de cezalandırdığı söyledi.

Ataşehirli Cezalandırılıyor!

Hem işadamı hem de siyasetçi kimliği ile Ataşehir“in gelişimine ciddi anlamda katkısı olan Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Haydar Güneş, 1963 yılında Sivas“ın Koyulhisar ilçesi Dilekli köyünde dünyaya geldi. Aynı yıl, iş imkanlarının kısıtlı olması ve tarım arazilerinin azlığından dolayı pek çok Sivaslı gibi onlar da ailecek İstanbul“a göç ettiler. O yıllarda şehrin merkezinden uzak, tarımsal arazilerin ucuz olduğu Küçükbakkalköy“de aldıkları araziye yerleştiler. Güneş ailesi Küçübakkalköy“deki arazilerinde hayvancılık yaparak geçimini sağlarken Ali Haydar Güneş de çocukluk dönemini burada geçirdi. İlkokulu ve ortaokulu Küçükbakkalköy“de okuyan daha sonra bir süre ara verdiği eğitim hayatını Ümraniye Lisesi“nde okuyarak sürdüren Ali Haydar Güneş, liseyi bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Dış Ticaret bölümünü okudu. Evli ve dört çocuk babası olan Ali Haydar Güneş, çocuklarıyla birlikte akaryakıt, inşaat ve otomotiv şirketlerini yönetiyor.


İMAR PİYANGOSU!
1960“lı yıllarda Küçükbakkalköy“ün köy statüsünde küçük bir muhacir köyü olduğunu ifade eden Ali Haydar Güneş, "O dönemde tek asfalt yol Küçükbakkalköy“den İçerenköy“e kadar olan yoldu. Küçükbakkalköy merkezinden Çamlıca eteklerine, Ümraniye merkezine ve Kayışdağı eteklerine kadar olan bölüm bomboş bir araziydi. 1980“li yıllara kadar süt hayvancılığı yaptık. Daha sonra Küçükbakkalköy, köy statüsünden çıkarılarak mahalle oldu. Mahalle içinde hayvancılık yasaklanınca, esnaflık ve tüccarlık yaptık. 1990“lı yıllarda bölge hızla büyüyüp gelişti ve bölgeden ikinci boğaz köprüsü bağlantıları geçerek çevrede çok modern yapılar oluştu. Babamın hayvancılık yapmak için aldığı arazi artık yolların kesiştiği, trafiğin yoğun işlediği bir alanda kaldı. Bölge yeni imara kavuştu ve bizim arazimiz de akaryakıt istasyonu ve ticari alanda kaldı. Biz de bu alana akaryakıt ve çeşitli ticari binalar inşa ettik. Evet, o bölgeden yol geçmesi ve boş arazilere imar gelmesi bizim gibi diğer arsa sahiplerini de zengin etti" dedi.


İMAR YETKİSİYLE RAKİP İLÇE BELEDİYELERİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİLER
O tarihlerde yapılan imar planlarının fevkalade güzel olduğuna dikkat çeken Ali Haydar Güneş, "Kentler daha yeşil, yollar genişti fakat meydanlar fazla yoktu. Yeşil alan ve park alanları iyiydi ancak diğer mahallelerde imar eksikliği vardı. Tabii bunlar imar planlarında olduğu için uygulama planları yavaş ilerlerdi. Sonrasında gelen Refah ve Fazilet gibi partilerin belediyeleri imar yetkisini ilçe belediyelerden alıp büyükşehir belediyesine verdi. Böylelikle rakip ilçe belediyelerin önünü keserek zora düşürüp oy kaybetmesini sağlalamak ve bu yolla bir nevi rakip partilere oy veren vatandaşları da üstü kapalı cezalandırmak istediler. 1990“lı yıllarda yapılan planlar hızla delinerek yoğunluğu artırdılar ve yeşil alanların birçoğu imara açıldı. Yoğunluk artınca yollar yetmemeye başladı. Kişiye göre plan tadilleri ve her boş alana imar verilmesi çarpık yapılaşmaya sebep oldu" şeklinde konuştu.
 

BÜYÜKŞEHİR, KENDİ PARTİSİNDEN OLAN İLÇE BELEDİYELERİ KORUYOR

Uzun yıllar üyesi olduğu ve siyaset yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi“nden Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine aday olarak ön seçim yoklamasında ilk beşin içine girdiğini hatırlatan Ali Haydar Güneş, "Daha sonra Başkanımız Sayın Battal İlgezdi“nin liderliğinde girdiğimiz seçimde Ataşehir Belediyesi“ni kazanarak göreve başladık. Geçen dönem belediyemiz favkalade işler yapmıştı. Belediye binamız yoktu, belediye binamızı yaptı. Onun dışında birçok kültür binaları, okul eklentileri ve en büyük park olan Deniz Gezmiş Parkı gibi pek çok proje hayata geçirildi. Bildiğiniz gibi 1990“lı yıllarda eksik yapılmış imar planları dışında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni kurulmuş belediyemizin hiçbir mahallesinin imar planlarını yapmadı. Kendi partisinden olan belediyelerin tamamının imar planlarını çıkaran Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, gelir payından kendi belediyelerine yasal aktarımları, diğer belediyelere göre çok taraflı ve fazla vererek rakip belediyelerin işleyişini zora sokmak istiyor. Tek beğendiğim icraatlarının metro yapmak olduğunu söyleyebilirim. Ancak bunu da sanki insanlara bir lütufta bulunuyormuşçasına bir şey bahşetmişler gibi sunuyorlar. Metrolar, alt yapı, kültür merkezleri... Yani anlayacağınız belediyeler bir insanın doğumundan ölümüne kadar olan yaşamın hizmetkarıdır. Bunun için vergi alıyor ve bunları yapmak zorundadırlar. Gidenler bilir Avrupa“daki şehirlerin gerek yapıları, gerek meydanları  ve parkları, metroları, yolları mükemmeldir. Bunlar yüzyıl önce planlanarak yapılmış işlerdir. 1903 yılında yapılan 325 km“lik Moskova metrosu o zamanın teknolojisinde inşaa edilmiştir. Biz daha bu işe yeni başladık. İstanbul metrosu toplamda yüz kilometre olmamıştır" diye konuştu.


METRO, ATAŞEHİR“E MUTLAKA
GELMELİ
Ataşahir“in bir an önce imar planlarının çıkması gerektiğini dile getiren Ali Haydar Güneş, "İmar planları daha modern olmalı ve çarpık kentleşmeyi önlemeli. Binaların oturumuna göre bahçe alanları daha büyük, yeşil ve ağaçlandırılmış olmalı. Ataşehir“in özellikle birkaç büyük meydanı olması lazım. Daha önce belediyemizin yaptığı Deniz Gezmiş Parkı gibi büyük parklardan her mahalleye yapılmalı. Metro Ataşehir“e mutlaka gelmeli ve Ataşehir“de artık AVM yapılmamalı. Evlerde, işyerlerinde veya diğer alanlarda kağıt atık, yağ, plastik, hurda gibi geri dönüşüm mutlaka teşvik edilmeli ve yasaya bağlanmalıdır. Ataşehir“e devlet hastanesi yapılmalı, ilçedeki devlet okulları çoğaltılmalıdır. Kültür merkezleri yapıyoruz, yapılmalıdır. Dünyada kitap okuma kültürü maalesef en düşük seviyede olan ülkelerden birisiyiz. Kitap okuma alışkanlığı sağlanmalıdır. Otopark sorunu kesinlikle aşılmalı, kaldırımların otopark olarak kullanılması önlenmeli ve bisiklet yolları Avrupa standartlarına göre yapılmalıdır. Bölgemizde ormanlık alan sadece Kayışdağı“nda mevcuttur. Kayışdağı“nın askeriyeden çıkmasıyla bu alan atıl kalmıştır. Mutlaka dağ ağaçlandırılarak düzenlenmelidir. Tüm bunların yapılması için belediyemizle birlikte elimden gelen bütün gayretimle uğraşacağım" açıklamasında bulundu. 

Son Haberler