"Ataşehir“den Çekmeköy“e: İlgezdi“nin Reddettiği Teklif, Seçim Dengelerini Nasıl Etkileyecek?"

Haber:Ufuk Bulut

Eklenme Tarihi: 2024-02-08 23:15:59

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi arenada heyecan dorukta. Son günlerde Ataşehir Belediye Başkanlığı“nda yaşanan olaylar gündemde sıcaklığını koruyor. Geçtiğimiz günlerde, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi“nin, Ekrem İmamoğlu“nun oğluyla yaşadığı anlaşmazlık sonucunda partiden istifa etmesi ve sert eleştirilerde bulunması, siyasi dengeleri değiştirdi.

İlgezdi“nin istifası sonrasında ortaya çıkan kulis bilgilerine göre, Ataşehir“de seçim dengeleri tehlikeye girmiş durumda. Bu gelişmelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu“nun, İlgezdi“yi ikna etmek amacıyla Çekmeköy Belediye Başkanlığı adaylığını teklif ettiği öğrenildi.

Ancak, Battal İlgezdi“nin bu teklifi reddetmesi, siyasi arenada yeni bir gelişmeye yol açtı. Kamaoyu sormaz mı "Ey İmamoğlu, madem seçimi kaybetmek istemiyorsun, Çekmeköy“e odaklan" ve başından Onursal Adıgüzeli çekmeköye Aday gösterip Battal İlgez“diyi ise kurucu başkanı olduğu Ataşehir“de bırakarak gönülleri fet edebilirdin

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte, Ataşehir ve Çekmeköy“de gerçekleşecek olan yerel seçimlerin nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Siyasi pazarlıkların hava uçuştuğu bu kritik süreçte, seçmenlerin ve kamuoyunun nabzını tutmak için yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Son Haberler